Italijos kulinarai sukūrė alaus užtepėlę

alaus-uztepele

Lietuviai, kaip ir daugumos kitų šalių gyventojai, įpratę, kad prie alaus reikia užkandžių. Tačiau keli entuziastai iš Italijos nusprendė pakeisti šį stereotipą ir patį alų pateikė kaip užkandį. Nuo šiol jau iš pat ryto gerdami kavą ar arbatą galėsite kramsnoti batoną, užteptą alumi.

„Birra Spalmabile“ pavadintą užtepėlę, kurios 40% sudaro nealkoholinis alus, italai jau pardavinėja 280 g. stiklainiuose už maždaug 138 litus. Šis produktas yra bendras dviejų šokolado eksperčių Pietro Napoleone ir Emanuela Laurenzi bei vietinės alaus daryklos „Alta Quata“ kūrinys. Didžioji dalis sudedamųjų ingredientų šioje užtepėlėje yra identiškos toms, kurios naudojamos gaminant alų.

tepamas-alus

Alaus užtepėlę jos kūrėjai labiausiai rekomenduoja valgyti su sūriu arba naudoti kaip garnyrą kepant pyragus. Tiesa, niekas nedraudžia ja mėgautis ir tiesiog užsitepus ant batono tarsi riešutinį sviestą.

Jums taip pat gali patikti...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *