Japoniškas užkandis: Kepti klevo lapai

kepti-klevo-lapai

Jei kada nors jums tektų viešėti Japonijoje, vietoj traškučių prie alaus geriau įsigykite keptų klevo lapų. Tai tikras delikatesas tekančios saulės šalyje, kurio gaminimo tradicijos gyvuoja jau daugiau nei tūkstantį metų.

Gaminimo procesas

Gaminimo procesas

Kepimui skirtus klevo lapus japonai atsirenka labai kruopščiai, jie turi būti tinkamo dydžio ir formos. Atrinkti lapai keliauja į druskos statines, kuriose išbūna daugiau nei metus. Ištraukti iš statinių lapai mirkomi tešloje, pagamintoje iš miltų, sezamo sėklų ir cukraus. Galiausiai išmirkytas lapas aliejuje kepamas maždaug 20 minučių, kol tampa trapiu lyg traškutis.

Galutinis variantas

Galutinis variantas

Įdomu tai, kad pats lapas per visą šį procesą neįgauna praktiškai jokios skonio, jis daugiau skirtas tam, kad tešla išlaikytų gražią žvaigždės formą. Maišelis keptų klevo lapų kainuoja maždaug 15 litų.

Skanėstas už 15 litų

Skanėstas už 15 litų

Jums taip pat gali patikti...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *