10 faktų apie picą

Brangiausia pica pasaulyje parduodama „Louis XIII Pizza“ restorane, Salerno mieste (žinoma – Italijoje). Jos kaina – 12 tūkst. dolerių. Pica gaminama 72 valandas – ant jos pagrindo būna trijų rūšių ikrų, ekologiškos jautienos, mocarela sūrio ir 7 kitų sūrių rūšys, Australijos rausvosios druskos iš Murray upės, krevečių ir omarų. O pica patiekiama su konjaku bei šampano buteliu.

Šaldytos picos atsirado 1962-aisiais.

Japonijoje įprasta vietoje pomidorų padažo ant picos tepti majonezą.

Šiuolaikinė pica su pomidorų padažu ant pagrindo XVIII amžiuje atsirado Neapolio mieste.

Peperoni dešra yra populiariausias picos ingredientas.

Didžiausia pica pasaulyje buvo iškepta 2012 metais Romoje. Jos plotas buvo 1,261.65 m².

Žodis „Pizza“ pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas 997-aisiais metais Gaeta mieste, Italijoje.

Vidutinis amerikietis per metus suvalgo 46 picos gabaliukus.

Havajų pica buvo sukurta graiko Kanadoje.

Pica Amerikoje nebuvo populiari iki Antrojo Pasaulinio karo pabaigos, kai iš Italijos grįžę amerikiečių kariai niekaip negalėjo pamiršti šio itališko patiekalo.

Jums taip pat gali patikti...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *