Kepti akmenukai – kiniškas gatvės maistas, kurio jūsų skrandis nenori

Suodiu yra ko gero vienas keisčiausių patiekalų pasaulyje. Paprastai tariant – Suodiu yra tiesiog prieskoniuose ir žolelėse išvolioti ir apkepti upės akmenukai. Jei galvojate, kad tokį patiekalą gali būti sunku suvirškinti, tai jūsų žiniai – akmenukus reikia nučiulpti ir išspjauti.
Suodiu pavadinimas pažodžiui taip ir verčiasi – „nučiulpti ir išspjauti“. Manoma, kad šis patiekalas kinų kulinarinėse knygose atsirado prieš kelis šimtus metų, kai jūreiviai nebeturėdami maisto atsargų tiesiog bandydavo apgauti savo skrandžius kepdami prieskoniuose voliotus upės akmenis, juos godžiai nulaižydami ir vėliau išspjaudami. Iš esmės – jie tiesiog valgydavo keptus prieskonius.

Visgi, šiandien šis patiekalas valgomas ne dėl nepritekliaus. Jo galima rasti pas kai kuriuos gatvės maisto prekeivius Kinijoje. Ir šiandien akmenukai jau gardinami čili pipirais ar česnakiniu padažu.
Porcija tokio patiekalo gatvėje kainuoja apie du eurus. Ar tai daug už patiekalą, kuriame praktiškai nieko nėra valgomo – spręsti jums.
Jums taip pat gali patikti:
- Japoniškas užkandis: Kepti klevo lapai
- Afrikietiški mėsainiai: vietoj jautienos – musės
- Japonijoje atidarytas restoranas, kuriame maisto skonis – kaip išmatų