Japonijoje atidarytas restoranas, kuriame maisto skonis – kaip išmatų
Mes esame rašę apie krūvą keisčiausių patiekalų iš viso pasaulio, tačiau nė vienas jų nebuvo toks šlykštus, kaip tas, apie kurį rašysime dabar. Tad jei dabar valgote – liaukitės.
Japonijos filmų suaugusiems žvaigždė Ken Shimizu pristatė išmatų skonio delikatesą. Idėja sukurti tokį patiekalą Shimizu kilo filmuojantis vienoje iš juostų, kurioje jam teko valgyti tikras žmogaus išmatas. Tada jis pagalvojo – kodėl gi tokio paties skonio patiekalo nepagaminus iš maistingų ir žmogui priimtinų produktų? Taigi, po ilgų eksperimentų virtuvėje sumaišius žaliąją arbatą, moliūgą, kakavą ir krūvą pačių įvairiausių prieskonių jam pagaliau pavyko išgauti tobulą (kad ir kaip keistai tai skambėtų) išmatų skonį. Kad visa tai atrodytų dar šlykščiau, savo naujai atidarytame „Curry Shop Shimizu“ restorane patiekalą jis pateikia klozeto formos lėkštėse.
Įdomu tai, kad prieš atidarant restoraną buvo atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 400 vyrų ir moterų, kuriems yra nuo 20 iki 30 metų. 75 proc. iš jų teigė, kad nė nekeltų kojos į tokį restoraną, 10,5 proc. sakė, kad idėja nėra tokia jau beprotiška, tačiau jie vis tiek nesiryžtu paragauti pagrindinio patiekalo, 8,8 proc. apklaustųjų sutiktų kartą paragauti, o 5,7 proc. tai pasirodė kaip beprotiškai gera idėja. Įdomu – kiek jų apklausoje dalyvavo žinodami, kad tokį restoraną iš tiesų ketinama atidaryti?
Dabar belieka laukti pirmųjų maisto kritikų atsiliepimų. Shimizu prasitarė, kad tie, kurie įveiks didžiausią šio patiekalo porciją, dovanų gaus originalų lipduką. Žinoma, ko daugiau žmogus gali norėti suvalgęs visą dubenį šū** išmatų.