Japoniškas užkandis: Kepti klevo lapai
Jei kada nors jums tektų viešėti Japonijoje, vietoj traškučių prie alaus geriau įsigykite keptų klevo lapų. Tai tikras delikatesas tekančios saulės šalyje, kurio gaminimo tradicijos gyvuoja jau daugiau nei tūkstantį metų.
Kepimui skirtus klevo lapus japonai atsirenka labai kruopščiai, jie turi būti tinkamo dydžio ir formos. Atrinkti lapai keliauja į druskos statines, kuriose išbūna daugiau nei metus. Ištraukti iš statinių lapai mirkomi tešloje, pagamintoje iš miltų, sezamo sėklų ir cukraus. Galiausiai išmirkytas lapas aliejuje kepamas maždaug 20 minučių, kol tampa trapiu lyg traškutis.
Įdomu tai, kad pats lapas per visą šį procesą neįgauna praktiškai jokios skonio, jis daugiau skirtas tam, kad tešla išlaikytų gražią žvaigždės formą. Maišelis keptų klevo lapų kainuoja maždaug 15 litų.